Maak e sopo?

Maak e sopo?

Ci grace laa.. Emak ni anak
Wkwk
Emaknya.. N emak bersama :P

:P juga


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Prayer Vitamins

Saw it on facebook, and it was a good thing to share on my blog I thought... so, here it is...

Remember to take your vitamins every day...

Prayer Vitamins

Anxious- Take Vitamin A
"All things work together for good for those who love God,
who are called according to His purpose." (Romans 8:28)

Blue- Take Vitamin B
"Bless the Lord, O my soul, and all that is
within me, bless His Holy name." (Psalm 103:1)

Crushed- Take Vitamin C
"Cast all your care on Him, because he cares for you."(1Peter5:7)

Depressed- Take Vitamin D
"Draw near to God, and He will draw near to you." (James 4:8)

Empty- Take Vitamin E
"Enter His gates with thanksgiving, and His courts with
praise. Give thanks to Him, bless His name." (Psalm 100:4)

Fearful- Take Vitamin F
"Fear not, for I am with you, do not be afraid,
for I am your God." (Isaiah 41:10)

Greedy- Take Vitamin G
"Give, and it will be given to you. A good measure, pressed down,
shaken together, running over, will be put unto your lap; for the
measure you give will be the measure you get back." (Luke 6:38)

Hesitant- Take Vitamin H
"How beautiful upon the mountains are the feet of
the messenger who announces peace, who brings good
news, who announces Salvation, who says to Zion,
'Your God reigns.'" (Isaiah 52:7)

Insecure- Take Vitamin I
"I can do all things through Christ who strengthens me."(Philippians 4:13)

Jittery- Take Vitamin J
"Jesus Christ is the same yesterday and today and forever."(Hebrews 13:8)

Know nothing- Take Vitamin K
"Know this that the LORD is God, it is He that made
us and not we ourselves. (Psalm 100:3)

Lonely- Take Vitamin L
"Lo, I am with you always, even to the end of the age."(Matthew 28:20)

Mortgaged- Take Vitamin M
"My grace is sufficient for you, for My strength is
made perfect in weakness." (2 Corinthians 12:9)

Nervous- Take Vitamin N
"Never, no never will I leave you nor forsake you." (Hebrews 13:5)

Overwhelmed- Take Vitamin O
"Overcome evil with good." (Romans 12:21)

Perplexed or puzzled?- Take Vitamin P
"Peace I leave with you; My peace I give to you; not as the
world gives do I give to you. Let not your heart be
troubled, neither let it be afraid." (John 14:27)

Quitting- Take Vitamin Q
"Watch, stand fast in the faith, be brave, be strong."(1 Corinthians 16:13)

Restless- Take Vitamin R
"Rest in the Lord, and wait patiently for Him." (Psalm 37:7)

Scared- Take Vitamin S
"Stay with me, and do not be afraid; for the one who seeks my
life seeks your life; you will be safe with me." (1 Samuel 22:23)

Tired- Take Vitamin T
"Those who wait on the LORD shall renew their strength,
they shall mount up with wings like eagles, they shall
run and not be weary, they shall walk and not faint." (Isaiah 40:31)

Uncertain- Take Vitamin U
"Understand that I am (the LORD). Before Me no God was
formed, nor shall there be any after Me." (Isaiah 43:10)

Vain- Take Vitamin V
"Vexed with unclean spirits: and they were healed every one.(Acts 5:16)

Wondering what to do?- Take Vitamin W
"What does the LORD require of you but to do justly, and to love
mercy, and to walk humbly with your God?" (Micah 6:8)

Exhausted?- Take Vitamin X
"Exercise thyself rather unto godliness." (1 Timothy 4:7)

Yearning for hope?- Take Vitamin Y
"Yea, though I walk through the valley of the shadow of death,
I will fear no evil; for You are with me; Your rod and Your staff,
they comfort me." (Psalm 23:4)

Zapped- Take Vitamin Z
"Zealous for good deeds." (Titus 2:14)


taken from:

I want to highlight a very special vitamin there.. but when I see all of these.. well, all of these are very special.. 
:)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Downloading Tips: Mediafire

Mediafire, situs berbagi file ini sudah dikenal sejak lama.. tapi baru akhir-akhir ini jadi lumayan sering download dari situ..

Nah, ada beberapa hal penting tentang mediafire neh..
  1. Mediafire itu mendukung resumable download.. yipppiiiieee
  2. Bisa pake internet download manager.. Penting nihhh.. enak kan bisa pause, resume, pause, resume download-nya.

Masalahnya, resumable download itu cuma bisa kalau IP nya sama.. Kalau IP nya ganti karena koneksi internet terputus.. ya udah annyeong haseyo deh sama donlotannya.. huaaaa... File Size already changed, Error occured!!



Tapi, itu dulu.. sebelum akhirnya dapet trik hhahahhahhaha..

Jadi, setelah internet terputus begitu dan akhirnya IP berganti, coba reload lagi download page dari mediafire.

Setelah itu copy download link nya.. pindah deh ke internet download manager, ke file yang udah gagal download itu ubah properties-nya di bagian download link dengan paste link yang baru.
 

Nyalakan kembali.. Voila :) jalan lagi deh.. diterusin dari yang sebelumnya tentu saja..


Sekian.. :P

~brought to you by VIP member of HPLC~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Parasetamol, Asetaminofen

Kemaren ini waktu di kantin tercetuslah sebuah pembicaraan tentang sintesis.. graoooo.. ternyata ya di salah satu universitas itu ada praktikum sintesis obat yang super duper jauh dari pada praktikum sintesis di tempat sayah dulu..

Praktikumnya mereka itu ternyata harus "membelah" suatu senyawa dan kemudian mencari cara untuk mensitesisnya kembali dari potongan-potongan senyawa itu.. Tapi si potongan-potongan itu harus tersedia raw material-nya ya.. iya juga ya.. klo ga mau sintesis apaan dong..

Contohnya, mau belah parasetamol.. misalnya dapet si setengah benzene.. nah itu kan ga ada raw material yang setengah benzene itu..

Eh jadi pertanyaan simpel keluar: Struktur parasetamol itu kaya gimana sih? 

Sambil mengingat-ingat kata-kata Pak AMM,
Struktur parasetamol itu sebenarnya mudah diingat, dari namanya saja sudah jelas.. 
Parasetamol = PARa-ASETo-AMino-fenOL
Asetaminofen = ASETo-AMINO-FENol

Jadi, ada gugus aseto-amino itu *apa sih ini.. hahahha acetamida ya :P* yang terikat pada sebuah cincin benzen dan di sebrang (posisi para) gugus aseto-amino itu ada -OH (fenol).

Hmmm, super sekali Pak..

:)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Microsoft Excel: Sebuah Catatan

Aktivitas akhir-akhir ini membuat saya sering menggunakan perangkat lunak pengolah data, entah itu Microsoft Excel atau Libre Calc. Terima kasih banyak pada guru-guru komputer saya selama di SLTP dulu.. mulai dari mengajarkan Lotus 1-2-3 (yang pake keong2an @) sampai Microsoft Excel (yang pake =), apa yang saya dapat selama SLTP dulu sangat berguna hingga sekarang.. Kalian memang para pahlawan tanpa tanda jasa...

Nah, tampaknya saya jadi berniat untuk menulis tutorial Microsoft Excel, yang sebenarnya sih sudah banyak di internet ini, tinggal googling saja pasti ketemu.. Tapi karena berniat mengisi blog saya lagi.. jadi baiklah.. diputuskan sudah.. 
 
 Baru nyadar kalo logo Excel itu tulisan XL ya bukan cuma X.. hahahaha.. 


Tutorial pertama apa ya..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments